ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

«Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη από 27/11 – 20/12 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας

parelasi

Το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας παρουσιάζει φέτος το μονόπρακτο «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού . Ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1965 στο Θέατρο Τέχνης από τον Κάρολο Κουν.

Η Ζωή και ο Άρης είναι δύο αδέλφια που ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο. Η μόνη επαφή τους με το περιβάλλον είναι μέσα από ένα παράθυρο, όπου παρακολουθούν  τον κόσμο που μαζεύεται στην πλατεία για την παρέλαση που θα έχει ένα τραγικό τέλος. Οι ίδιοι δεν τολμούν να βγουν έξω. Ανθρώπινες ζωές έγκλειστες σε μια πραγματικότητα που τους γεμίζει φόβο και δέος. Αυτοεξόριστοι στο δωμάτιό τους, δε μπορούν να διαφύγουν από το  «παράθυρο»  του μυαλού τους. Ούτε τα όνειρα δεν αποτελούν μέσο διαφυγής. Βασανίζονται από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους, αλλά και από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις τους.  Η συνύπαρξή τους δεν απαλύνει το φόβο που νοιώθουν.

Προφητικό το έργο «Η παρέλαση», περιγράφει τον τρόμο που βιώνει το άτομο σήμερα, εγκλωβισμένο στο σπίτι του και αποξενωμένο από τους ανθρώπους στο άμεσο περιβάλλον του.  Παρακολουθεί  από το «παράθυρο» τη φρίκη και τη βία να παρελαύνουν. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα σήμερα και σε όλο τον πλανήτη καθηλώνουν το σύγχρονο άνθρωπο και τον καθιστά αδύναμο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Μαρία Ποθητού

Φώτα και ήχος: Δημήτρης Τσιούμας

Μουσική Επιμέλεια: Μιχάλης Μαραγκός

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

στο ρόλο  της Ζωής , η Κάτια Τραπελλίδη

και του  Άρη, ο Χρήστος Στρατηγάκης

Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας

Διεύθυνση: Ι. Δρυμπέτη & Κερκύρας, Καστρί (πίσω από το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας)

Οι μέρες των παραστάσεων είναι Παρ, Σάβ , Κυρ από 27 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ

(Διάρκεια: 60’) Είσοδος:5€  Πληρ. και κρατήσεις: 6949690187