ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Το Λαϊκό Θέατρο

Το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας έκανε την πρώτη του θεατρική εμφάνιση σαν ανεξάρτητη θεατρική ομάδα το 1984 ανεβάζοντας, με τη βοήθεια του Δήμου, το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ».

Το 1986 η ίδια ομάδα ανεβάζει τον «ΠΕΙΡΑΣΜΟ» του Γρηγόρη Ξενόπουλου.

Το Μάρτιο του 1987 το Λαϊκό Θέατρο γίνεται σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Την ίδια χρονιά ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ».

ΤΟ 1989 ανεβάζει το έργο του Πέτρου Καγιά «Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ».

ΤΟ 1995 παρουσιάζει μια ποιητική βραδιά στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Καβάφη με σχολιαστές τους συγγραφείς Κώστα Μουρσελά, Γιώργο Μανιώτη και Άρη Σφακιανάκη.

Το 1996 ανεβάζει το έργο του Αριστοφάνη «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ» σε διασκευή Μιχαήλ Χουρμούζη. Οι παραστάσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και επαναλήφθηκαν το 1997 στην Νέα Ερυθραία και σε άλλους Δήμους.

Το 1999 παρουσιάζει την κωμωδία του Μιχαήλ Κουναλάκη «Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ».

ΤΟ 2000 ανεβάζει την κωμωδία του Δημήτρη Βυζάντιου «Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ». Το 2001 ανεβάζει τέσσερα μονόπρακτα: «Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΟΥ» του Α. Βλάχου, «ΥΠΟ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΝ» του Ν. Λάσκαρη, «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ» του Δ. Κορομηλά και «ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ» του Ν. Λάσκαρη.

Το 2002 ανεβάζει και πάλι το έργο του Ι. Καμπανέλλη «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ».

Το 2005 ανεβάζει το έργο του Παντελή Χορν «ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ».

Το 2006 ανεβάζει το έργο του Παναγιώτη Καρακούλη «ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ».

Όλα τα έργα που ανέβηκαν ήταν σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Λαϊκού Θεάτρου Δημήτρη Αθανασόπουλου.

Το 2006  το Λαϊκό Θέατρο δημιουργεί τμήμα φωνητικής και τραγουδιού καθώς και τμήμα υποκριτικής.

Το τμήμα υποκριτικής με δάσκαλο τον ηθοποιό Νίκο Μπουσδούκο το  Μάιο του 2008 ανεβάζει το έργο του Γκέρνυ «Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ» σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου.

Τον Ιούλιο του 2008 ανεβάζει το έργο «Η ΦΑΥΣΤΑ» του Μποστ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αθανασόπουλου.

To 2009 το Λαϊκο Θέατρο κατάφερε και ανέβασε τρεις παραστάσεις :»ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ » και ¨ΒΙΤΡΙΝΑ ΝΥΦΙΚΩΝ» του Παναγιώτη Καρακούλη

ενώ το καλοκαίρι παρουσιαζει τον «ΑΓΑΠΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ«.Και τα τρια εργα σκηνοθετήθηκαν από τον Νίκο Μπουσδούκο.

Το 2010 κατά την χειμερινή περίοδο γίνεται από το τμήμα υποκριτικής «studio» διάφορα μονόπρακτα ,ενώ προετοιμάζεται ταυτόχρονα για το ανέβασμα της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή.

Το καλοκαιρί του 2010 παρουσιάζεται η τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» υπο την σκηνοθεσία του Νίκου Μπουσδούκου.Ας σημειωθεί ότι το λαϊκο θέατρο καταπιάνεται πρώτη φορά με το αρχαίο δράμα!

Τον Μάρτιο του 2011 , το λαϊκό θέατρο συνεχίζοντας τη σταθερή του ανοδική πορεία ,ανεβάζει το δράμα του Ερρίκου Ίψεν «JOHN GABRIEL BORKMAN»  σε σκηνοθεσία του Νίκου Μπουσδούκου.

Τον Ιούλιο του 2011 ανεβαίνει με μεγάλη επιτυχία η κωμωδία του Αριστοφάνη «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ«, σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου.

Τον Δεκέμβριο του 2012 ανεβαίνει το έργο του Παναγιώτη Καρακούλη «ΕΠΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΙΡΙΜΠΑ«, σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ανεβαίνει το σπονδυλωτό έργο του Γκαμπριέλ Αρού «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΩΟ«, σε σκηνοθεσία Μιχάλη  Μαραγκού.

Τον Ιούλιο του 2014 ανεβαίνει η κωμωδία «ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» , βασισμένο στο έργο του Νηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.

Τον Ιανουάριο του 2015 ανεβαίνει το έργο «Η ΤΕΛΕΤΗ» του Μάτεσι , σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.

Τον Ιούνιο του 2015 ανεβαίνει με τεράστια επιτυχία το έργο του Καμπανέλλη «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.

Τον Νοέμβριο του 2015 ανεβαίνει το μονόπρακτο «Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ» της Λ. Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ανεβαίνει η σατιρική κωμωδία του Ρικάρντο Ταλεσνίκ «ΒΑΡΙΕΜΑΙ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.