ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ
matomenos metatropi 3

O «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα από το Λαϊκό Θέατρο Ν. Ερυθραίας

Το Λαϊκό Θέατρο παρουσιάζει σε 12 παραστάσεις το αριστουργηματικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος γάμος» στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας , Δρυμπέτη και Κερκύρας. Πρεμιέρα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στις 21.00.

Ημερομηνίες παραστάσεων

28-29-30/6 και 1/7

5-6-7-8/7

12-13-14-15/7

Ώρα έναρξης 21.00/Τιμή εισιτηρίου 6€

Συντελεστές: Σκηνοθεσία Μιχάλης Μαραγκός, Μουσική Ορέστης Μωραΐτης, Σκηνικά-Κοστούμια Μαρία Ποθητού, Φώτα – Ήχος : Θανάσης Ντούλας

Παίζουν με σειρά εμφάνισης

Μάνα: Στέλλα Κωνσταντίνου/ Μαρία Ρούτση

Γαμπρός: Ποθητός Δήμος

Γειτόνισσα: Κατερίνα Άνθη

Γυναίκα: Έφη Μακαντάση

Πεθερά: Μαρία Σαντιξή

Λεονάρντο: Διογένης Σκουλάς

Κορίτσι: Ίρις Σεμιδαλά

Δούλα: Άρτεμις Ποθητού

Πατέρας: Νίκος Αναγνώστου

Νύφη: Κάτια Τραπελλίδη

Παλικάρι: Σπύρος Μπισδούλης

Ξυλοκόπος Α’: Φίλιππος Κίκλης

Ξυλοκόπος Β’: Σπύρος Μπισδούλης

Ξυλοκόπος Γ’: Γιώργος Θωμάκος

Φεγγάρι: Ίρις Σεμιδαλά/Μέλα Κιτσάκη

Ζητιάνα ή Θάνατος: Εύη Σοφίλου/Μαίρη Σταυροπούλου

Το σημείωμα του σκηνοθέτη Μιχάλη Μαραγκού:

Πριν 6 χρόνια, ο δρόμος μου με έφερε στην Ν.Ερυθραία. Στο Λαϊκό Θέατρο. Εκεί συναντήθηκα με ανθρώπους που αγαπούσαν και αγαπούν το θέατρο, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που το αγαπώ και εγώ. Γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε έναν κοινό στόχο. Να υπηρετήσουμε το θέατρο με αγάπη, ήθος και σεβασμό και μέχρι τώρα, νομίζω πως τα καταφέραμε αρκετά καλά.
Δουλέψαμε διάφορα θεατρικά κείμενα και πραγματοποιήσαμε διάφορες θεατρικές παραγωγές. Άλλες πιο » δύσκολες » και άλλες πιο «εύκολες», πάντα όμως με ειλικρίνεια αλήθεια, σεβασμό και αγάπη.
Φέτος εκτιμώ πως ήρθε η ώρα,να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τα μπρος ή να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι ακόμα. Έτσι λοιπόν με την ομάδα, αποφασίσαμε να τολμήσουμε ένα κλασικό κείμενο, γεμάτο από ποίηση,συναισθήματα και λυρισμό. Τον «Ματωμένο Γάμο» του Φ.Γ.Λόρκα.
Ο  σκοπός μας ήταν να βρούμε μέσα μας την αλήθεια των ηρώων που πάσχουν,προσπαθώντας να ζήσουν την ζωή τους, σ’ ένα ορεινό χωριό της Ισπανίας, στις αρχές του περασμένου αιώνα. Κοινωνικές συνθήκες,ανεκπλήρωτοι έρωτες, βεντέτες κ ανθρώπινα πάθη ξετυλίγονται στο ανοικτό θέατρο της  Ν. Ερυθραίας. Εμείς θα είμαστε εκεί, προκειμένου να υπηρετήσουμε τις αρχές του θεάτρου κ τους σκοπούς του συλλόγου, για ένα αληθινό κ ανθρώπινο θέατρο. Είστε όλοι καλεσμένοι για να ταξιδέψετε μαζί μας.

Και όπως λέει ο Άμλετ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΤΑ ΣΗΚΩΝΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΡΈΦΤΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΊΖΕΤΑΙ Η ΦΥΣΗ. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Μιχάλης Μαραγκός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής στο Λαϊκό Θέατρο Ν.Ερυθραίας.

Ο Λόρκα εμπνεύστηκε από ένα άρθρο εφημερίδας που ανέφερε ένα έγκλημα στην ανδαλουσιανή πόλη Níjar. Ο Ματωμένος Γάμος είναι ένα από τα τρία τραγικά θεατρικά έργα της "ισπανικής υπαίθρου" του συγγραφέα. Τα άλλα δυο είναι η "Γέρμα" και "Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα". Και τα τρία έργα υπογραμμίζουν την πειθήνια υποταγή των γυναικών που αποζητούν ελευθερία στην παραδοσιακή κοινωνία της ισπανικής υπαίθρου, η οποία τους αρνείται την κοινωνική ή ερωτική ισότητα.

Ο Ματωμένος Γάμος είναι ένα από τα τρία τραγικά θεατρικά έργα της «ισπανικής υπαίθρου» του συγγραφέα. Τα άλλα δυο είναι η «Γέρμα» και «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Και τα τρία έργα υπογραμμίζουν την πειθήνια υποταγή των γυναικών που αποζητούν ελευθερία.